skip to Main Content

Programma

10.00 uur   Officiële opening.
Presentatie landenvertegenwoordigers en partners.
Programma van de dag.

Doorlopend:
In gesprek met collega-bedrijven
uit Noord-Nederland.

Gesprekken met het buitenlandnetwerk: België | Duitsland | Estland | Frankrijk | United Kingdom | Vietnam | Roemenië | Rusland | Azië | Scandinavië | USA | Tsjechië | Polen | 40 NL Business Hubs | RVO netwerk | NBSO netwerk | WTC worldwide netwerk.

Partnersearch Quickscan.
WTC Noord-Nederland biedt de ondernemers om een Partnersearch QuickScan uit te voeren. Via de uitgebreide database voeren zij ter plaatse voor je een QuickScan uit die als basis kan dienen om de eerste contacten te leggen in een bepaalde regio.

Virtual reality ervaren.
Tijdens Meet the Northern industry kun je virtual reality ervaren bij onze partner NLinBusiness. De Virtual Gateway NL stelt buitenlandse bedrijven en overheden in staat om Nederlandse oplossingen en producten te ervaren zonder te reizen. NLinBusiness demonstreert deze geweldige nieuwe manier van matchmaking tussen internationaal bedrijfsleven. Dompel jezelf onder in Nederlandse innovatieve oplossingen door de Virtual Gateway te ervaren via een dedicated VR-headset. Via het webplatform kun je gemakkelijk in contact komen met de bedrijven achter de Nederlandse oplossingen.

Kennissessies en landenpresentaties:
11.00 uur – De Koninklijke Metaalunie ontvangt de MEMA – het netwerk van de maakindustrie uit het Duitse Emsland en omstreken met een tiental bedrijven uit Duitsland.

11.30 uur – Viet Nam: It’s the right time to do business with Viet Nam, a thriving country”
De kleine parel die vaak wordt overschaduwd door het grote China, komt steeds beter tot bloei en het is nu de juiste tijd om zaken te doen in Viet Nam. Kennissessie door Ambassade Viet Nam en La Gro Geelkerken Lawyers.

11.30 uur – Aansprakelijkheid en internationaal contracteren in het buitenland – waar liggen de verschillen ten opzichte van Nederland. Kennissessie door Jasper Gevers en Bas de Rijk van DeHaan.

12.30 uur – De 40 NL Business Hubs over the world worden dichterbij gebracht door NLinBusiness.
Deze Hubs bieden Nederlandse bedrijven ondersteuning bij het betreden van een nieuwe buitenlandse markt en ze ontsluiten een sterk lokaal zakelijk en sociaal netwerk. Ze kennen de markt en weten waar kansen liggen.
Leg contact met de NL Business Hubs en Dirk en Jeroen van NLinBusiness helpen je daarbij. Doorlopend zijn er de gehele dag contacten met onderstaande NL Business Hubs:
EU:
– Polen – Warschau – Elro van den Burg
– Frankrijk – Parijs – Anouk Zoet
– Duitsland – München – Roel Westra
– Verenigd Koninkrijk – London – Lyne Biewinga / Stefan Bullivant
– België – Antwerpen – Brussel – Erik Schroeven
AZIE:
– China – Shanghai – Ian Bennink –
– Verenigde Emiraten – Dubai – Tanneke Egbers
LATIJNS EN NOORD AMERIKA:
– Mexico – Mexico City – Carin Verbree
– Colombia – Bogotá – Jan Willem van Bokhoven
– Brazilië – São Paulo – Peggy de Rop

14.00 uur – Roemenië: Misschien niet the big business, maar er is goed zaken te doen in Roemenië. Via een live chat leggen we contact met Roemeense bedrijven.
Door Cristian Mateescu – Head of the Economic & Trade Office Embassy of Romania en Reinder Schaap, honorair consul van Roemenië voor Noord-Nederland. Er wordt tijdens deze sessie contact gelegd met Roemeense bedrijven die via de digitale snelweg deelnemen aan MNi2021.

14.00 uur – Blockchain & de supply chain, welke ontwikkelingen er zijn op het gebied van digital identity en digital customer journey. Interessante ontwikkelingen die bruikbaar zijn in het internationaal zakendoen. Kennissessie gegeven door Sonja van der Meulen, specialist financiële logistiek bij de Rabobank.

14.00 uur – Make it in the North – more than just a job portal. Ben je op zoek naar jonge internationale talenten, maak dan gebruik van dit platform om ze te vinden. Marjolein Wiersma vertelt je hoe het werkt en brengt ons later in contact met deze jonge internationale talenten die opzoek zijn naar bedrijven waarvoor zij kunnen gaan werken. Steeds meer bedrijven in Noord-Nederland internationaliseren: omdat ze het geschikte personeel niet kunnen vinden op de Nederlandse arbeidsmarkt en/of omdat ze zelf in het buitenland opereren. In Noord-Nederland wonen meer dan 12.000 internationals met een diversiteit in achtergrond en ervaring, waarvan veel op zoek zijn naar werk. Hoewel niet iedereen in deze groep al Nederlands spreekt, nemen ze veelal een goede opleiding en/of ervaring mee, in Nederland of van buiten, wat ze uitstekende, zeer gemotiveerde medewerkers maakt. Hoe werkt het om Engelssprekend, internationaal personeel aan te nemen? En hoe komt u in contact met deze hoog-potentie groep met werkzoekenden? Het International Welcome Center North (het expat center voor Noord-Nederland) en Make it in the North (Engelstalige job portal en project voor Noord-Nederland) vertellen in deze kennissessie wat de stappen zijn bij het aannemen van een international, zodat u erachter kan komen of dit een logische volgende stap is voor uw bedrijf.

15.00 uur – Customs Knowledge geeft advies over douanezaken en hoe eventuele problemen kunnen worden voorkomen – kennissessie gegeven door Samantha Zwart van Customs Knowledge.

15.00 uur – Rusland, misschien niet je eerste keus en zeker niet een gemakkelijk land, maar nog steeds zeer interessant om zaken te doen. Opgebouwde relaties staan daar voor jaren. Jeroen Ketting van The Lighthouse Group geeft je achtergrondinformatie en helpt je graag verder.

16.00 uur – Het afsluitende uurtje met het leggen van de laatste contacten onder het genot van een hapje en drankje.

Einde is om 17.00 uur.


Nog wat praktische informatie:
Inloop vanaf 9.00 uur.
Koffie – thee – water – frisdrank en vruchtensappen worden gehele dag geserveerd.
De lunch wordt geserveerd vanaf 12.00 uur in buffetvorm.
In het overzicht van de kennissessies- en aanwezige partners op MNi2021 tref je de naam- en contactgegevens aan van eenieder die hierboven genoemd worden.

Download hier het programma van MNi2021.

Back To Top